Time is free, but it's priceless. You can't own it, but you can use it. You can't keep it, but you can spend it. Once you've lost it you can never get it back.

Idag kände jag för att stanna hemma, få lite skolarbete gjort, ta en dag för mig själv. Var länge sen jag hade en hel dag hemma, där jag kunde ligga och dra mig i sängen, äta frukost i lugn och ro, och sedan ha tid till att göra det jag behöver och det jag känner för. Har mixat lite skolarbete, DH och bakning denna förmiddag. Kände för att baka något så plockade fram kokboken jag fick av min farmor i 18års-present (en tradition hon har, hennes egna barn och alla hennes barnbarn får en kokbok när de fyller 18, samma bok men olika upplagor). Bläddrade igenom baksidorna och hittade ett recept på bananmuffins! Såg supergott ut och innehöll allt möjligt, branflakes, russin och apelsinskal bland annat! De luktar gudomligt. Och bilden ljuger, de är inte brända!
Nu hoppas jag på att få sällskap av Helena så vi kan ta och fika, men fram tills dess ska jag försöka få lite mer plugg gjort!
 
 

Though no one can go back and make a brand new start, anyone can start from now and make a brand new ending.

Tänkte ta och skryta lite om hur jag tog bilen in till skolan i morse, 25 minuters resa bestående av Bon Iver, kaffe och lugn. Helt fantastiskt!
För ca en timme sen ringde de från Lindalens och sa att de gärna ville att jag skulle börja jobba, redan idag! Så i eftermiddag har jag mitt första arbetspass och ska bli introducerad i arbetet. Ska bli sjukt spännande! Så skönt att äntligen ha ett jobb igen, och så skönt att jag slapp gå tillbaka till hotellet efter sommarens ledighet! Ska bli så kul att prova på något nytt och jag tror att det här kommer bli en riktigt bra erfarenhet!
 
Nu är jag precis hemkommen från dagens enda lektion, matte. Som jag efter endast en ynka vecka redan har hamnat efter i. Superduperbra. Tänkte sätta mig och plugga en stund innan jag ska iväg och träffa frun min som jag inte minns senast jag såg! Har varit en riktigt körig vecka och helgen har äntligen kommit, hoppas på att få jobba hela helgen.. Det är inte något man ofta hör.. Jobba och plugga, så ser denna helg ut för mig. Och en myskväll med tjejerna i morgon! Och en loppis på söndag.. Hoppas på att helgen segar sig fram och att måndagen håller sig långt borta..
 

In the night the stormy night she'll close her eyes, In the night the stormy night away she'd fly

Veckans fjärde dag/träningspass avklarat!
Jobbintervjun gick helt okej, får besked innan måndag och hoppas på det bästa! Efter det blev det 2 lektioner i skolan följt av ett skönt pass på gymet. 3km + cxworx, nytt pass som jag kan garantera är grymt jobbigt! I morgon måste jag fan ta en paus från styrketräningen, magmusklerna brann redan under första låten..
 
Detta är kvällens plan;
- Äta min andra pannkaksmåltid för dagen
- Fylla i min nya kalender med massa strunt
- Försöka göra eget mumsigt grönt isté
- Plugga matte, i mer än fem minuter
- Sakna Grekland & lyssna på Coldplay

 

Take what you can use and let the rest go by.

Har en liten filmscen här hemma, sitter med datorn vid köksbordet med morgonkaffet och några tidningar brevid, solen lyser in och jag ser ut leende mot dagen som ska komma. LOL. Let's start over.
 
Sitter och dricker morgonkaffet och laddar inför jobbintervjun om en timme, försöker klura ut det här med cv och personligt brev.. Nej, jag sitter inte och försöker skriva mitt cv en timme innan jag ska vara där, det har jag avklarat sen tidigare. Men det personliga brevet känns så krystat och löjligt, läser skiten och bara "är det här jag" "de ska ju förfan träffa mig sen" "det här är ju pinsamt". Men insåg att jag kanske inte behöver ha det med mig eftersom jag redan har fått ett möte, så WIN. Hoppas verkligen på detta arbete då det börjar sina i kassan och lär annars bli träningsgalen på grund av brist på annat att göra.
 
Här är lite eyecandy, ha en superdupermegafin dag!
 

What screws us up most in life is the picture in our head of how it is suppose to be.

Igår skulle jag ej ha tränat med vid 7 tiden så åkte jag iväg till gymmet för ett spontanpass med Sofia. Så galet skönt att kunna ta bilen iväg till gymmet på kvällen, blir många fler spontanpass då eftersom man inte längre behöver en timmes marginal. Bodypump fick det iaf bli igår, trodde aldrig jag skulle ta mig igenom det med träningsvärken som fortfarande låg och vilade i låren men ack så fel jag hade! Efter ett slitigt pass fick jag världen endorfinkick och svävade fram, hade inte klockan varit så mycket så hade jag tvingat med mig Enno på en långpromenad! Minns att jag hade samma känsla efter ett spinningpass förra året, så skönt!
 
Nu under lunchen har jag även varit iväg på ett MRB-pass (mage, rumpa, ben), kändes super att utnyttja min sega håltimme. Ska försöka köra detta pass varannan vecka!
 
Nej men en bra träningsvecka har det varit so far. Vet inte varifrån all denna energi kom. Förra veckan var jag helt slut och orkade bara med ett yogapass en eftermiddag, kanske var pumpen i lördags som satte igång på kroppen och huvudet!
 
 

It's no good trying to keep up old friendships. It's painful for both sides. The fact is, one grows out of people, and the only thing is to face it.

Idag har jag gått med en filmkamera framför ansiktet på vägen till skolan.. Sett ut som ett ensamt fån som filmar andra människor och mina egna fötter.. Ni ska självklart få se dokumentären när den är färdig.. Kanske.
Veckan släpar sig fram en dag i taget, väldigt skön vecka måste jag säga. Mycket arbetstid, har planerat in en del träningspass, och ser fram emot en lugn helg. I gårkväll efter jag besökte min stackars far, som skulle operera bort blindtarmen, på sös så började jag träningsveckan med ett pilatespass. Instruktören var helt psyko men passet kändes riktigt bra efter det brutalt flummiga introt.
 
Nu ska jag sätta mig och klippa och klistra i IMovie.
 

You can't change the past, but you can ruin the present by worrying about the future

Lång helg, kul helg. Nu ska ni få den kortfattade verisionen med lite kuliga bilder.
 
I fredags satt jag och mina fina vänner under ett partytält i Årsta havsbad medans regnet öste ner. Där hade vi en liten kräftskiva med god mat, musik och skratt. Supertrevligt! Nattbad och prat in på småtimmarna blev det desutom.
 


Lördagen gick fort som fan, lyckades släpa iväg mig till ett Bodypump-pass på eftermiddagen där jag slet som en galning, instruktören kunde inte undgå att skratta när hon såg mitt plågande aniskte. Nu har jag haft träningsvärk i två dagar.. På kvällen blev det middag med två vänner följt av barhäng och en sen kväll.
 
 
I går förmiddag skyndade jag mig upp ur sängen för att ta cykeln iväg och möta upp f'n'h och sedan cykla vidare till Helena för en mysig brunch. Blev matfest hela dagen och jag återvände inte hem förns runt 8. Fantastiskt fina muffins hade hon bakat också! Tror vi alla blev lite smått chockade när bruden som endast bakar kladdkaka slängde ihop dessa fina skapelser!
 



Not just a baking contest

Min återvändo till bloggen har ett specifikt syfte, nämligen deltagandet av årets baktävling. En storslagen händelse som äger rum lite här och var lite då och då. Första deltävligen äger rum i morgon och kvällens kategori är "Snacks". Så, vilkoret för denna tävling är att blogga om saken. Något som kanske inte lockade så mycket från början men efter de senaste timmarnas arbete så måste jag ju delge mig av mina erfarenheter gällande Macarons....
 


Hur jävla svårt kan det va egentligen, var det jag tänkte innan dagens process. Jadu, jag vette fan. Måste ha varit fel på receptet.. Förberedd på att behöva ge det hela ett andra försök så hade jag laddad upp med dubbelt av ingredienserna, tur det.
Allt gick smidigt och bra tills dess att de här jävla små skitsakerna skulle loss från plåten. Första plåten brändes vid då jag misstog fahrenheit för celsius.. Jävla engelska recept. Andra plåten ville inte lossna från bakplåtspappret, samma sak gällde den fjärde plåten. Men den tredje dock, de lossnade så vackert så! Så 25% av skiten lyckades jag få hela och någolunda fina för att sedan kunna använda till att färdigställa dessa små varelser.
 


Slutresultatet blev inte vackert, men ack så gott! Återkommer med slutresultatet och betygen lite senare!

RSS 2.0