Inte ens när vi är på charter, är vi charter.

När jag går runt här på resortet som är ultimat-charter-all-inclusive (något vi dock struntade i) och ser små barnfamiljer som är allmänt högljudda samt skrikiga (vi vet mammor som kommer med ett dussin ungar och sätter sig på en fik som en gång var lugnt och stillsamt, lite samma känsla här..), pansionärspar som kliver ut ur bussen och då redan är brunare än jag blir under en hel sommar och 45+are som köper 4 flaskor bacardi på planet ner och sedan sitter på sina balkonger och krökar i en vecka, alla de typiska charterpersonerna på ett och samma ställe, då får jag panik. Charterklaustrofobi.
Jag ska inte bara klaga, jag ligger också gärna vid poolen, läser en bok och njuter av semestern. Men alla de fördommar jag har mot charter finns just här på detta hotell. Min mor och jag delar exakt samma tankar kring detta och omedvetet gör vi oss så ocharter som möjligt. "Inte ens när vi är på charter, är vi charter" sa jag till henne idag.
Så nu tänkte jag under resans gång ska lista allt jag ogillar (hatar) med chartermänniskor. Kan dock bara säga en sak såhär på rak hand från tidigare upplevelser;

Nr 1 kan inte vara oskönare.. En solklar förstaplats.
Människor som när de vaknat springer ner till poolen och RESERVERAR solstolar!! Vad fan är det egentligen? Utöver det så tänker de ändå inte gå och lägga sig där förns efter LUNCH. Och det värsta av allt, de tvingar en själv att sjunka till deras nivå....

Återkommer med flera punkter...

För övrigt har jag haft en toppen första dag/eftermiddag och redan hunnit med god lunch, en stund i eftermiddagssolen, en joggingtur, ett dopp i havet och nu avslutas dagen med en god fruktsallad.



If I let you in, you'll just want out

Sitter just nu i skolan och känner mig ganska lost och lågpresterande. Har tid till att sätta igång med två rätt stora uppgifter men vet inte riktigt var jag ska börja. Ett repotage och sedan illustrationer till. Så nu gör jag ingenting, väntar på att det ska bli lunch, väntar på att denna arbetstid ska vara över. Hade jag inte glömt hörlurarna hemma så hade jag satt mig och kollat lite DH i stället, men men. Borde kanske göra något vettigt när jag ändå är här, finslipa lite på filosofiuppgiften kanske så jag kan lämna in den innan dagen är slut och helgen tar vid.



Ikväll ska jag fredagsmysa. I morgon ska jag jobba. Söndag lämnar jag Sverige. Sedan blir det en vecka på Rhodos. Ska njuta av varje sekund. Puss och kram


-



Produktiv torsdag

När jag vaknade i morse var min lust att gå till skolan så låg som den kan bli, min sovmorgon övergick därför till en ledig dag. Skrev en lista på allt som skulle göras och började dagen med att se klart filmen Fight Club som var en filosofiuppgift. När filmen var slut så kändes det helt okej att kliva upp ur sängen, fixade mig en god frukost och satte igång med plugg på direkten. Något som varade i hela 3 timmar! 3 timmars pluggande, hemma, detta är något mycket sällsynt, du ser elefanter promenera runt på söder oftare än detta. Sen fick jag besök av 2 vänner och sushi lagom till lunch. Mycket mysigt avbrott från studierna! Och efter det blev det en timmes powerwalk med Felicia. En produktiv dag och känner att valet jag gjorde i morse över att stanna hemma var helt rätt. Älskar när man känner att det är vettigare att stanna hemma än att gå till skolan... Senare blir det även ett yogapass för att mjuka upp kroppen efter veckans hårdkörning. Puss och hej


Suffer the pain of disciplin, or suffer the pain of regret.

Rubriken ovan är veckans motto. Dag 3 av hälsoveckan är avklarad.
Fy vad pissdåligt träningen dessa dagar har gått. Den har varit trist, plågsam och känts som ren tortyr. Inte alls så kul och energigivande som det brukar vara. Även om det även annars är tufft så brukar det ändå kännas mycket roligare både efter och under tiden. Både igår och idag har jag bara kännt mig seg och trött både efter och under passen. Tror jag måste sätta lite delmål som jag kan bli glad över samt kämpa för och på så sätt få upp motivationen lite! Just nu känns det bara som att jag tränar för att jag måste vilket är urtrist! I morgon däremot får det bli en vilodag, eventuellt en powerwalk på morgonen om jag orkar ta mig upp ur sängen trots träningsvärken jag lär vakna upp med. Annars blir det ändå en idrottslektion i skolan.

Har haft lite svårt med att veta vad jag ska äta innan träningen, tränar oftast direkt efter skolan vilket blir några timmar efter lunch. Så senaste dagarna innan gymmet har jag strosat runt inne på hemköp i Skantull och letad efter något nytt kul mellanmål att pröva förutom ett äpple eller en naturdiet-bar. Nötter är inget alternativ och torkad frukt tycker jag är vidrigt. Men idag hittade jag iaf små yougurtar när jag stod och kollade på minikesovaddetnuhetergrejen, proteinrika och med naturligt tillsatt socker, inga skitämnen. Skitgod och mättande precis som det stod på förpackningen! Men! Dyr. 17 spänn för en liten yougurt. Om man jämför priset med att köpa en macka eller något innan träningen så ligger den ändå bra till, men ett äpple kostar endast 4 kronor.. Tycker ändå produkten höll vad den lovade och jag lär säkert köpa den flera gånger framöver!
Men utöver det, har någon ett annat bra tips på enkla nyttiga mellanmål??



P.s, chokladen och glassen har jag hållt mig borta ifrån hela veckan!! (vet att det endast är onsdag än så länge.. Men ändå) Ett stort framsteg, då jag har gjort ett dussin liknande försök tidigare till att vara nyttig men det har oftast börjat på söndagskvällen och tagit slut på tisdagskvällen...


I'm up in the woods, I'm down on my mind, I'm building a sill to slow down the time





Mocka


bild tagen härifrån

Satans vad snygg dena ljusbruna mockaskjorta är. Har varit bra sugen på en jacka i samma färg och material ett bra tag men har ej stött på någon. Nu hoppas jag på att finna en liknande skjorta någonstans, någongång.


Obsessed is a word the lazy use to describe the dedicated



Igår var jag iväg och gick grundkursen i repklättring, satan vad läskigt det var men grymt kul! Gick med pappa min och nu behöver vi bara åka dit och göra en så kallad uppklättring för att få våra gröna kort och sen så kan vi klättra när vi vill! Det var definitivt både svårare och läskigare än jag trott men är riktigt sugen på att pröva igen snart. Axlar och armar är lite ömma idag då jag varken har fått in vanan eller tekniken än. Men snart så, snart klättrar jag på berg i Dolomiterna likt Sylvester Stallone. En film jag knappt vågar se början på utan att få handsvett..


Another thing you should've known from the start, the problems in hand are lighter than at heart

Försöker införa en tradition här hemma, så idag fixade jag ihop första pannkakssöndagen. Det är så mysigt med goda söndagsfrukostar, och pannkakor är ju väldigt enkelt men gud så gott! Skivad banan, sirap och krossade valnötter på, mums mums mums !

Idag är det ju sista lediga dagen på lovet, riktigt lugnt och skönt har det varit, och det gör inte så mycket faktiskt. Känns inte riktigt som jordens undergång och i morgon har jag endast en lektion på förmiddagen. Skönt, skönt och mycket skönt. Bara två veckor kvar tills nästa semestervecka! Det lär man ju klara av utan att gå under..
Nu, iväg till gymmet och köra ett dubbelpass och senare iväg på söndagsmiddag med tjejjorna. Blir nog mjukisbyxor, fish'n'chips och kortspel ikväll. Blir en bra ovettig myssöndag.




Clouds come floating into my life, no longer to carry rain or usher storm, but to add color to my sunset sky.



Har haft en extremt produktiv förmiddag! Började dagen med en powerwalk i regnet, nämligen fram och tillbaka till körskolan, blev en timmes promenad totalt. Väl på körskolan hade jag min första körlektion, och om jag får säga det själv så gick det riktigt bra! Kör självklart inte galant än men det börjar arta sig, nästan.., kanske inte... Fick slutkommentaren, "man märker att du har känsla för det här". Sådant ger en lite extra vilja och motivation! Har min nästa körlektion om två veckor så ska försöka köra några timmar fram tills dess!

Efter lektionen promenerade jag hem, gjorde mig en god laxsallad, målade tånaglarna och umgicks lite med min dator. Njuter av lovet och njuter av att jag inte ska jobba i helgen. Om ett litet tag ska jag bege mig till gymmet och ett yogapass innan jag ska iväg på en liten tjejmiddag. Och trots det brutalt äckliga vädret som har varat hela lovet så är mitt humör på topp och jag njuter av denna fredag. Ibland är ju regnet bara mysigt.



Afraid of what they might lose, might get scraped or they might get bruised.


Började lovet med två dagar hemma och sedan fick det bli tre dagar ute på landet. Spelat gin, promenerat och ätit en jävla massa gott. Mysigt, tidlöst och avslappnat. Lovet för sig framåt i rask takt men det är fortfarande några dagar kvar som ska ta varas på. Tänkte kanske slå om helt och göra motsatt sak från vad jag gjort senaste dagarna, passa på att träna nu när man har tid. Sen ligger ju skolarbete och gnager i bakhuvudet, men det skjuter vi som vanligt på! Körlektion ska jag hinna med på fredag också, lol hinna med.. Snarare fördriva tiden med.. Är nyduschad och har krypt ner i sängen såhär 6 på kvällen, nu ska jag lyssna vidare på denna låt och försöka bestämma mig om jag ska orka ta mig till gymmet.. Lutar mot att det aldrig någonsin någonsin kommer ske, i stället et avsnitt av grey's och mitt påskägg som bokstavligt talat glor på mig. Påskägget som jag nyss bestämde mig för skulle stå orört i en månad.. Oddsen för det är en på miljonen. Kramar



2 broke girls






Se denna serie och älska Kat Dennings.


RSS 2.0