Whenever you feel like criticizing any one…just remember that all the people in this world haven’t had the advantages that you’ve had.

Självklart sitter man med arbete i sista sekund och överväger att skita i det, varför blir det alltid såhär? Tror jag skriver färdigt det i morgon på flyget så slipper jag tänka på det mer under resan, för just nu har jag varken motivation eller energi till att skriva färdigt skiten. Även om det vore skönt att inte behöva tänka på det i morgon..
Hela eftermiddagen/kvällen har gått åt till att packa, varför tror jag alltid att det går så fort att packa för mig och att jag är så jävla bra på det? Min beslutsångest är ju extrem och jag måste gå igenom packningen gång på gång för att plocka bort saker.. Hur kommer det sig att alltid när man ska packa så har man helt plötsligt hur många plagg som helst i garderoben som man inte kan klara sig utan i en vecka, och sedan till vardags har man ingenting? En av livets gåtor.. Nu har jag ingen som helst koll på vad jag har med mig, men allt på packlistan är avbockat och nerpackat. Förstår då inte varför jag alltid känner att jag glömt något...
För något som är det värsta jag vet är då jag har glömt något, eller att något på resan går fel. Även när jag lämnat huset på morgonen och inte kan göra något åt saken, inte kan vända om om jag inser jag jag glömt någon skitgrej, så har jag fortfarande med mig en klump i magen.. Men det finns inte något på packlistan som man inte skulle klara sig utan en vecka eller till och med kunna köpa om det nu är så jävla behövligt. Försöker säga åt mig själv skitsamma, det spelar absolut ingen jävla roll om du glömt något, men fan, jag har ett alldeles för stort kontrollbehov för det. Ibland blir jag för fan galen på mig själv. Stressar för mycket över helt meningslösa saker.

Men nu jävlar har jag packat färdigt och nu är planen att avsluta dagen med ett serieavsnitt och sedan somna gott. I morgon möter jag våren i Italien och det ska bli förjävla härligt med soliga alptoppar i en vecka!


I Verbier förra Vintern


Don't worry about life, you're not going to survive it anyway.
Jag är en sån där som är aktiv på facebook, men själv så uppdaterar jag nästan aldrig. Det kan vara för att jag helt enkelt insett att ingen bryr sig om jag kommer till skolan och min lektion är inställd, eller om jag lägger upp ngt keft deprimerande uttryck om hur allt bli bättre och blablabla. Och innerst inne så har min kärlek för facebook dött, helt och hållet. Och en del av mig vill så gärna gå ur facebook men jag kan inte. Att gå ur facebook känns som att slakta en del av (hela) mitt sociala liv, tragiskt men sant. Sen finns även ''tänk om'', tänk om jag verkligen behöver det, tänk om alla bilder försvinner, jag själv kanske blir ett minne blott för alla bekanta och mitt avtryck i cyberspace försvinner. Och all den tid man lagt ner på denna jävla sida, alla jävla timmar, för vad? Jag kan inte riktigt släppa taget om facebook, än, kärleken som en gång fanns där kanske hittar sin väg tillbaka?
Men det jag skulle komma till, twitter. Som sagt, ingen bryr sig på facebook, och alla vet att ingen bryr sig. Men på twitter däremot, där syns det inte att ingen bryr sig! Man slipper sittad där med en status eller en profilbild som ingen gillar (för vi vet alla att det är där det räknas). Man slipper like-funktionen och man slipper kommentarer. Det är bara att tweeta på. Med fallowers eller utan, det är bara att kötta. Man är för alltid forever alone, och alla är forever alone. För det finns inga fucking likes! Därför, gillar jag twitter mer än facebook.

Update; Fuck, jag insåg precis att instagram suger.Two KoolsEn ny favoritblogg utav en av mina favoritbloggare Karen Blanchard. TwoKools

And if you feel like you’re drowning, go swimmingThis is what you do. If you feel low, you stand tall. You mess up, you move on. You want to try something, try it, and if it was a stupid thing to try, you look it in the eye. There’s no turning back. You apologize if you’re sorry, but know that the nimblest, strongest hands can’t rebuild a bridge out of embers, so cut new wood. Start from scratch. You love with your whole heart. If you’re jealous, talk yourself from the ledge. If you can’t talk yourself down from the ledge, have a good time up there, looking down on the world. If you have to lie to make everything true again, lie like you mean it. If you find yourself in a cage, reach out through the bars for the key, unlock the door, and run away. If running away gets dangerous, run home. If home doesn’t mean what it used to mean, decide what home will be in the future. If your best friend says she doesn’t trust you, hold her jaw in your hand until it hurts, and make her face you. That’s all it takes. If you think you love a guy, see how his hand looks in yours, that’s all it takes. If you get exiled into a new land, then go discover it. And if you feel like you’re drowning, go swimming


I’m astounded by people who want to ‘know’ the universe when it’s hard enough to find your way around Chinatown.


'Regretless' En fin tatuering, satan vad jag vill göra en just nu. Efter sommaren kanske..

Känner mig lite utom kontroll över mitt eget liv just nu. Styrs inte längre av vad jag vill göra utan snarare vad jag borde göra, så som det blir under stressiga perioder. Märkte till exempel nyss hur jag stresskollade nya avsnittet av favoritserien i stället för att njuta av det som annars. I efterhand minns jag knappt vad som hände. Annars är det under den här lilla stunden som jag gör ngt för mig själv, tar en time out och isolerar mig från världen i 40 minuter. Fick mig att inse att jag är lite ur fokus.

Gårkvällen hos elsa var riktigt trevlig! God mat, med andra ord, kaffe och en massa skratt. Riktigt härligt, sen somnade vi som stockar. I morse lyste solen in när vi gått upp, härligt. Det var fan på tiden.
Nu väntar en massa plugg, men egentligen känner jag mig bara så stressad över skolan att jag blir alldeles apatisk. Skolan har den effekten. Detta gör att jag längtar till provet på tisdag. Blir eventuellt en pluggdag hemma i morgon i stället för en friluftsdag med skolan. Man måste lära sig att prioritera rätt.

It is possible that longing for something is better than actually having it. I’ve heard it said that satisfaction is the death of desire.

Blev kvar i skolan till 5, kom hem inställd på en trött och seg pluggkväll, men ett sms med en inbjudan till skitsnack och vin lyste upp denna trötta kväll! Underbart skönt att komma iväg några timmar och slippa tänka på vad som borde göras. Min, vad som skulle bli en ledig och lugn helg, fick en oväntad vändning och nu ska jag försöka få mig några timmars sömn innan jag ska upp och iväg till jobbet!Better by far you should forget and smile than that you should remember and be sad

Är så gaaalet sugen på helg just nu, efter att ha jobbat två helger i rad så ska det bli riktigt skönt med lite fri tid! Men innan jag tar helg så väntar en skoldag!
Och nu är det så att jag vill skippa "hej-det-här-har-jag-gjort-idag"-inläggen. It's harder than it seems.... Kanske blir det ett enstaka sånt inlägg någon gång ibland.... Eller nej!! Har jag inget vettigt att säga så lovar jag att lägga in en låt iaf! Då blir det kanske (förhoppningsvis) inte lika meningslösa inlägg.. Dagens låt blir därför; I Never Learnt to Share med James Blake.
Ett outforskat territorium, podcastsNågot som jag verkligen vill börja ta mig tid till är att lyssna på podcasts och se fler dokumentärer! Men hur ofta sätter man på en dokumentär eller en podcast i stället för en "vanlig" film eller musik. Har lite svårt att prioritera det framför annat.  et är det här med att ta tag i saker, att börja, och faktiskt sätta på en dokumentär eller starta ett långt radioavsnitt, att ta tummen ur röven och sätta igång. Än en gång kommer man tillbaka till det här med att vara lite för lat och lite för bekväm för att anstränga sig lite.

Men fan det är något jag velat göra länge och nu jävlar ska jag se till att sätta igång med detta, ska ge mig ut i podcastvärlden och leta skatter. Eller, jag ska nog börja med att se om jag gillar det och om det är något för mig kanske... Förhoppningsvis kan jag komma med några riktigt bra tips inom en snar framtid! Eller så kan ni komma med tips till mig?
Tror att det är min rastlöshet som tar emot lite också, jag måste alltid sysselsätta mig själv och frågan är ju då: Vad gör man när man lyssnar på en podcast? Ett program är ju oftast en timme och det tar ju bara tio minuter att fixa naglarna... Panik. Kanske får bli min nya grej när jag är ute och promenerar? Ja, faktiskt. Där har vi det! Vi får se hur detta går..


Det är inte hur man har det utan hur man tar det


Jag fick ett plötsligt sug till att börja blogga igen. Så nu ska jag för kanske 10:e gången göra ett nytt försök! Men vet inte riktigt vad jag ska ta och blogga om då det inte händer så mycket roligt nu för tiden. Mina senaste veckor har sett ut så här; Skola, Träna, Jobba. Och sedan har jag tryckt in lite träffar med vänner här och där. Planeringen inför sommarn pågår nämligen för fullt och snart bokas det flygbiljetter!

Har en hel jävla del i skolan just nu, sista dagarna på projektet och sista dagarna innan lovet! Riktigt intressanta saker men ack så mycket fakta man ska hålla koll på! Roliga saker eller inte, skolan är fortfarande en börda. Räknar ner dagarna till lovet och det ska bli så satans skönt att komma iväg en vecka! Skippar dagens keffa idrottslektion och i stället gräver jag ner mig i mina böcker om biståndets dilemma, ska också försöka ta en långpromenad med hunden innan solen går ner och sen även kanske ett pilatespass! That was it


RSS 2.0